fr | en

Art Truc Troc & Design 2020

Art Truc Troc & Design

Bozar

Art Truc Troc & Design // 14 - 15 - 16 FEBRUARI 2020

Een ticket voor de planeet? WAAR? WAT? HOE? HOEVEEL?

Wat kunnen we inruilen?

Gebruikte batterijen (minimum 10), gebruikte gloeilampen (minimum 2), kleine elektrische apparaten, autobanden ALLEEN (minimum 1) of gebruikte frituurolie of -vet (minimum 1L of 1KG).

Waar en hoe kunnen we inruilen?

OPGEPAST! Afhankelijk van uw TROC TYPE, verschilt het ontmoetingspunt.
TWEE ONTMOETINGSPLAATSEN:
• Voor uw batterijen / lampen / elektrische apparaten gaat u naar de HALL HORTA, in het museum, en gaat u naar de stand die overeenkomt met uw ruilhandel: STAND RECUPEL voor uw LAMPEN en kleine ELEKTRO of STAND BEBAT voor uw batterijen.
• Voor uw banden / frituuroliën en -vetten gaat u naar de BUITENSTAND VAN HET MUSEUM, voor de stand die overeenkomt met uw ruilhandel: RECYCLING STAND voor uw BANDEN of VALORFRIT STAND voor uw frituuroliën en -vetten.

Hoeveel plaatsen zijn er?

OPGEPAST! Het aantal gratis vermeldingen is beperkt voor elk TYPE TROC.
• Voor BATTERIJEN: 200 tickets zullen elke dag beschikbaar zijn.
• Voor LAMPEN EN KLEINE ELEKTRO: 300 tickets zullen elke dag beschikbaar zijn.
• Voor BANDEN: elke dag worden 150 tickets ter beschikking gesteld.
• Voor FRITUUR -EN VET OLIËN: 30 tickets zullen elke dag beschikbaar zijn.


EEN TICKET VOOR DE PLANEET! WAAR? WAT? HOE? HOEZO?

Recycling Art!

Art Truc Troc & Design zal de eerste tentoonstelling zijn waar het mogelijk zal zijn om een toegang tot cultuur in te ruilen voor een nuttig gebaar voor het milieu. Deze winnende uitwisselingsaanpak, een actie voor de planeet om te profiteren van een vrije toegang tot een tentoonstelling, lijkt ons zowel praktisch als symbolisch belangrijk.

Bezoekers kunnen hun toegang tot de tentoonstelling inruilen voor recycleerbare voorwerpen zoals: batterijen, gloeilampen, kleine elektro‘s, maar ook autobanden en zelfs frituurolie!

De betrokkenheid van Art Truc Troc & Design houdt daar niet op voor deze 2020 editie. De kunstenaars zijn gesensibiliseerd geweest om werken te maken op basis van recycleerbare materialen of herbruikbare voorwerpen om te laten zien dat het principe van recycleren/hergebruiken overal kan worden vertaald, ook in de kunst en natuurlijk in ons dagelijks leven. Andere ontwerpers zijn uitgenodigd om de grote milieu-uitdagingen te gebruiken als thema voor de werken die zij zullen presenteren.

Als Art Truc Troc & Design door zijn aanpak wil bijdragen aan de bewustwording en het uitdagen van het publiek, het doel is ook om bij te dragen aan de betrokkenheid van het publiek bij deze veranderingen. Om dit te doen, zullen talrijke workshops over verschillende onderwerpen de bezoekers, zowel kinderen als volwassenen, in staat stellen om te oefenen en hun creatieve talenten te tonen met recycleerbare en herbruikbare materialen waardoor ze van toeschouwer tot acteur kunnen gaan.

*Opgepast, beperkte plaatsen! Meer info

Recycle your Truc & feel free to make a Troc

16e editie van ART TRUC TROC & DESIGN

Een van de flagship evenementen van het begin van het jaar in Bozar belicht ruilhandel, hedendaagse kunst en design in een ongewone sfeer. Kom je ruil aanbieden aan de artiesten tegen een kunstwerk die je leuk vindt. Een reis naar de zon, een origineel werk, de realisatie van een website of een privé-tentoonstelling … de enige beperking is uw verbeelding!

 

Het cultureel centrum Wolubilis – commissaris voor Beeldende Kunst – en een jury van professionals selecteren jaarlijks honderd nieuwe en gevestigde kunstenaars.

Video 2019