fr | en
       

Art Truc Troc & Design 2022

Onze artiesten van deze editie van 2022

Dit zijn onze ongelooflijke artiesten van deze editie van 2022

 

  • STURBOIS Cassandre

    Cassandre, geboren in Brussel, reist en ontdekt van jongs af aan verschillende culturen. Daarna werd ze verliefd op fotografie. Ze bestudeert en experimenteert ermee op verschillende gebieden, vanuit technisch, pedagogisch en artistiek oogpunt. Tegenwoordig is ze gespecialiseerd in portretten en blijft ze haar passie koesteren door nieuwe benaderingen te zoeken en nieuwe vragen aan te pakken.

  • GUILBERT THOMAS

    TomArt, 35, is een schilder uit Charleroi. Hij wil alleen knoeien met een van je zenuwen, de oogzenuw. TomArt maakt Op-Art abstracte schilderijen. Alles is gewoon spelletjes met kleurovergangen en vormen, hierdoor kun je een dimensie en een effect van diepte creëren. Kleur is een vector van vreugde, door het vrij van vorm te laten, kan iedereen het zich toe-eigenen.

 

  • DUFOOR Arthur

    Arthur Dufoor, uit Brussel, beoefent klassieke abstracte olieverfschilderijen. Centraal in deze benadering staan ​​de vloeibaarheid en agressiviteit van de gekleurde vormen en de liefde voor de oude meesters. Na zijn studie in Gent had hij zijn atelier in Westende. In 2020 een masterdiploma behalen aan de Luca School of Arts. Dufoor exposeerde zijn werk onder meer in de Witte Rook, de Kunsthal en LaVallée.

  • Brieuc Cardon de Lichtbuer

    Brieuc Cardon werd geboren in Brussel en is altijd ondergedompeld in kunst. Zijn onderzoek richt zich op beweging, licht en kleuren. Zijn ‘levende werken’, opgebouwd uit rechte lijnen, creëren verrassing en bevraging en evolueren met de kijker mee in ruimte en tijd. Zijn stijl maakt deel uit van de kinetische en optische kunst. Het biedt aan om verschillende gezichtspunten te overwegen en nodigt uit tot beweging, verandering.

 

  • Caroline COCHAUX

    Caroline Cochaux, afgestudeerd in fotografie, moest haar mening delen, haar gevoelens uiten. Persoonlijke foto’s. Favoriete onderwerpen: de natuur & haar gaven, portretten van plaatsen, sferen, silhouetten, beweging, zijn blik rust op licht & natuurlijke schaduwen. Nature in the box staat voor ontsnapping tijdens opsluiting, maar ook voor de kwetsbaarheid van de natuur en de terugkeer naar de basis.

  • Sironval Elise

    Ze studeerde af aan La Cambre in 2004, woont in Luik en neemt als beeldend kunstenaar deel aan tal van artistieke projecten. Ze groeide op tussen Lotharingen, Ardennen en Gaume, en haar herinneringen zijn doordrenkt met een gevoel van oneindige natuur. Vreemde universums, dromen, jeugdherinneringen voeden zijn onbewuste. In haar tekeningen zet ze emoties om in expressieve, intense en magische kleuren.

 

  • Gilliane Warzée

    Gilliane Warzée werd in 1977 geboren in Bastenaken. Zijn kunst richt zich vooral op gezichten, de verkenning van kleuren, uitdrukkingen en de energie die ervan uitgaat. De olie en het mes in combinatie met de spuitbus stellen hem in staat om zijn personages op het canvas te bouwen en kracht en emotie in hun gelaatstrekken te brengen, volgens zijn interpretatie van de werkelijkheid.

  • Collet Guillaume

    Autodidact met een perfectionistische neiging, ik schilder sinds 2020. Na de fotografie beoefen ik nu abstractie en minimalisme in de schilderkunst. In de meest pure hard-edge-stijl stel ik mijn doeken samen met lijnen en eenvoudige geometrische vormen, waarbij ik ernaar streef ze zo schoon en precies mogelijk te maken.

 

  • Hanna Ilczyszyn

    Hanna Ilczyszyn is een Poolse kunstenares die in Brussel woont. Ze studeerde aan KASK in Gent, Be en aan de Academie voor Schone Kunsten in Wroclaw, Pl. Ze exposeerde haar werken in solo- en groepstentoonstellingen in Azië, Europa en de Verenigde Staten. Hanna is een van de artiesten One to
    Watch gekozen door Saatchi Art, dat ontwerpers promoot die al de aandacht vestigen op hun werk. Aandacht voor hun werk. Ze ontving talrijke artistieke beurzen en onderscheidingen.

  • Louis Ingrid

    Architect, Brussel-Baskisch Spaans… een “Zinneke”, Ingrid Louis concentreert zich al twee jaar op haar grafisch onderzoek, waarbij ze verschillende technieken combineert: houtskool, inkt, monotypes; cameraloze fotografie; opnamen met haar Afghaanse kist die ze tijdens de eerste opsluiting heeft gebouwd en die haar nooit verlaat. Altijd op zoek naar nieuwe werelden, speelt ze met het onverwachte.

 

  • Jean Pascal Bredenbac

    Geboren in Frankrijk in 1961, studeerde hij tekenen, grafisch ontwerp, reclame en fotografie in Parijs. Doordrenkt met het werk van moderne fotografen, evolueerde hij al snel naar een meer plastisch, picturaal onderzoek, waarbij hij een brug sloeg tussen de realiteit die door de lens wordt waargenomen en de interpretatie van de schilder. Afhankelijk van het onderwerp gebruikt hij afwisselend papier, metaal, canvas of spiegel.

  • Jo Michiels

    Jo Michiels (1977 Lokeren) studeerde schilderkunst aan de Gentse Academie en woont en werkt in Gent. Jo begint zijn schilderijen te componeren uit (retro)pornografische foto’s. Hij laat zich inspireren door gefotografeerde lichamen en specifieke kleuren. Zijn abstracte schilderijen zijn composities van geometrische vormen, kleuren en organische lijnen.

 

  • Johan Van Mullem

    Autodidact, Belg, Johan Van Mullem werkt in Brussel en elders. Hij tekent, hij schildert, hij beeldhouwt, hij graveert en hij heeft altijd geschreven. Of het nu een fresco of een miniatuur is, hij ontsnapt, hij ontsnapt door gezichten, landschappen, kleuren, figuratie en abstractie te vermengen op zoek naar licht en beweging. Hij mediteert toevallig ook lang in een grafische vertelling.

  • Julie Rousseau

    Franco/Belgische beeldend kunstenaar -1975- Grafisch ontwerper. Bachelor in visuele communicatie aan Saint-Luc Tournai. Bachelor in visuele communicatie aan Saint-Luc Tournai. Installaties, beeldhouwkunst, papierkunst, schilderkunst, inkt en keramiek. Grafische reflecties met minimalistische en repetitieve visuele interpretaties.

 

  • Marc Dedye

    Ik ben al bijna 30 jaar leraar in de eerste klas, ik heb nooit kunstlessen gevolgd, maar ik ben altijd gevoed door strips. In 2019 schreef ik me in aan de Boisfort-academie voor zeefdruk, waar ik floreerde door afbeeldingen te maken van Brussel, nieuws of het thema origami.

  • Adrienne Penasse en Marianne Oosthoek

    Adrienne Penasse en Marianne Oosthoek werden in 1954 geboren in Brussel. Samen maakten ze La Cambre in textieldesign. In 1975 richtten Marianne en Adrienne een werkplaats op, maar werden ze gescheiden. 5 jaar geleden ontmoetten ze elkaar weer en besloten om hun onderzoek te verbreden en terug te gaan naar textiele wandcreaties. Vervolgens maken ze werken van wat voorhanden is.

 

  • Michaël Mund

    Hij is actief sinds 2006 en is nooit gestopt met het tentoonstellen, zowel in Europa als aan de andere kant van het continent, van een pop-achtige figuratieve kunst waarmee hij graag tot reflectie wekt, allemaal geïnspireerd door zijn dagelijks leven. Sinds een paar jaar mixt hij het werk van zijn dochters met dat van hemzelf. Hij vindt dat het een andere dimensie aan zijn universum geeft, een continuïteit in zijn werk.

  • Miguel Moran

    Miguel Moran is een stedelijke voyeur. Waarnemer van zijn tijd, hij is op zoek naar de huidige tijd. Wat is een betere plek om je medemensen in hun diversiteit te observeren dan in de metro, waar deze gecondenseerde mensheid zich bevindt en zich vermengt. Twintig jaar lang dwaalde Moran daar rond met zijn camera en verzamelde momenten uit het leven die hij vervolgens uitschreef in zijn zeer realistische schilderijen.

 

  • Pablo Avendaño

    Pablo Avendaño is een multidisciplinaire kunstenaar gevestigd in Madrid en Brussel. Hij exposeerde zijn werken in Europa, de VS en China, op evenementen zoals Apertura Madrid, Photoespaña Festival, Miami Bridge Art Fair, Shanghai International Arts Festival of Scope Basel, en galerijen zoals Martine Ehmer in Brussel, RL Fine Arts in New York. of Aranapoveda en Materna y Herencia in Madrid. Hij is docent aan het Wolubilis Centre in Brussel en maakt deel uit van de jury van verschillende kunstprijzen.

  • Nejm Halla

    Nejm Halla, oorspronkelijk afkomstig uit Charleroi, is een echte eenmansband. Een man van spektakel, maar ook van hart en van woorden, die jongleert met beelden, ideeën, het leven. Helder, betrokken, rebels, maar ook genereus, overlopend van optimisme en vertrouwen in de mensheid. Hij is een multidisciplinaire kunstenaar, een vrij elektron, een vrijdenker, een verdediger van de mensenrechten, een seculiere en feministische activist.

 

  • Franz Baden-Baden

    Ontwakend uit rusteloze dromen, begon Franz Baden-Baden insecten te tekenen. Hij herhaalt hetzelfde patroon totdat zijn gedachten afdwalen, de lijnen buigen.
    Autodidact, nieuwsgierig en alleskunner, hij tekent insecten, maakt objecten op maat, produceert fresco’s, treedt op, upcyclet en maakt sculpturen door gerecycleerde religieuze voorwerpen of kinderspeelgoed in elkaar te zetten.

  • Pierre Vasic

    Pierre Vasic, beeldend kunstenaar, beoefent fotografie en fotogravure. Geboren te Ukkel in 1956. Zeefdrukcursus aan de Academie voor Tekenen en Sierkunsten van Watermaal-Bosvoorde 1972/1974. Afgestudeerd in beeldende kunst, sectie fotografie, aan de Gemeentelijke School voor Beeldkunst “Le 75” in Brussel, voltooid in 1979. Atelier “vrije grafiek” RHoK Academie Etterbeek 2015/2022.

 

  • Stéphane Egret

    Opgeleid als ingenieur en ontwerper, heeft Stéphane van nature een formele en gestructureerde beeldtaal aangenomen, waarbij hij solide vormen, strakke lijnen en effen kleuren combineert. Navigerend tussen pure abstractie en minimalistische representatie, geeft zijn bijna sculpturale werk een prominente plaats aan orde en duidelijkheid, waarbij hij noties van eenvoud, complexiteit en directheid verkent.

  • Sarah Vandersteenen

    De Youpie Factory is een fabriek voor het opnieuw toe-eigenen van afbeeldingen. Zijn belangrijkste onderwerpen zijn mensen die met behulp van soms scabreuze ensceneringen op zoek lijken naar een vorm van herkenning. Door ze te materialiseren, met name door middel van schilderkunst, gaat het erom bij te dragen aan deze behoefte om te bestaan, terwijl we, in een golf van popcultuur, de aard van deze kunstmatige noodzaak ter discussie stellen.

 

  • SEXTOYS Chloé

    SEXYTOYS is de combinatie van twee Brusselse kunstenaars. Hij is illustrator van opleiding en werkt sinds 1990 in de bioscoop als storyboarder, decorontwerper en scenarioschrijver. Ze is verloskundige, seksuologe, designer en collagist. Het idee is om hun universums te vermengen tot een soort exquise lijk, een grafische vervloeiing waar de composities ongeremd zijn.

  • Olivier Legrain

    Olivier Legrain, een illustrator van opleiding, is gespecialiseerd in fantasiebeelden voordat hij zich toelegt op storyboards. Hij werkt mee aan het ontwerp van decors en produceert storyboards voor commercials, bioscoop en series waaronder Netflix. Hij schrijft scenario’s waaronder de film Dikkenek.
    We zullen de nadruk leggen op het werk van de lichten, die duidelijk doen denken aan bepaalde cinematografische sferen.

 

  • Jérôme Désert

    Jérôme Désert (1973), woont en werkt in Brussel. Tekenen is een dagelijkse praktijk, sporen achterlaten van wat er gebeurt, wat er gebeurt. De drie gepresenteerde tekeningen zijn gemaakt in Oost-Indische inkt. Automatisch schrijven van een denkbeeldige dwaling waarbij de perspectieven worden vervormd door de uitputting van het gebaar, ze zijn een uitnodiging om te verdwalen in een landschap waar alleen de blik kan dwalen.

  • Véronica Barcellona

    Beeldend kunstenaar, haar aanpak vertaalt zich in experimenten op verschillende media door middel van verschillende onderwerpen gestimuleerd door haar tirades en haar favorieten. Kleur, materiaal en licht zijn alomtegenwoordig in zijn creaties omdat ze ritme, vorm en diepte geven aan de gecreëerde onderwerpen. Polymorfe kunstenaar, ze biedt je in haar artistieke universum een ​​persoonlijke mythologie!

 

  • Thomas Dielman

    Thomas Dielman wil graag dat een schilderij deel uitmaakt van het huishouden als onmisbaar onderdeel van de basisuitrusting. Een tafel, een bed, een flatscreen en een schoolbord. Het verschil is dat er maar één van je boards in de hele wereld is, en het board heeft ervoor gekozen om zijn vensters voor jou te openen. Dit betekent dat het, net als elk ander object, zal vallen of vies worden en lijden onder de golven waarmee u te maken krijgt.

  • Corinne Lecot

    Corinne Lecot is een beeldend kunstenaar gevestigd in Brussel. Ze is geïnteresseerd in menselijke activiteit en richt haar reflectie vaak op beweging, sporen en afdrukken. Ze maakt werken op de grens tussen getuigenis en picturale expressie, waarbij ze vaak het fotografische medium gebruikt om de perceptie van de werkelijkheid en de plaats van mannen en vrouwen in hun omgeving te onderzoeken.

 

  • Valeria Maksimova

    Valeria Maksimova geboren in Moskou, woont en werkt in Brussel. Interieurontwerper en kunstenaar, ze is afgestudeerd aan ENSAV de la Cambre en de Academie voor Schone Kunsten van Watermaal-Bosvoorde. Sinds 2001 exposeert ze in verschillende galerieën en neemt ze deel aan beurzen voor hedendaagse kunst. Valeria onderzoekt in haar kunst de interactie en het samenleven van geordende structuur en beweging.

  • Alexandre Van Praet

    Afgestudeerd aan ESA Saint-Luc Bxl in interieurontwerp in 2018, was het tijdens deze opleiding dat Alexandre Van Praet een attractie voor esthetiek en architectuur verwierf. Fotografie is altijd een hobby voor hem geweest en pas met de ontdekking van urbex werd deze hobby een passie. Sindsdien zwerft hij door de nacht en de ruïnes op zoek naar onwerkelijke plekken en intrigerende sferen.

 

  • Anna Touvron

    Anna Touvron speelt graag met vormen en texturen en ontspant zich om antropomorfe stukken te creëren. Deze gezichten weerspiegelen een verleden van gepassioneerde ontmoetingen onder een stroom van waanideeën en artistieke dromen. Ronde ogen, achterdochtige mond, baard of grote oren, het karakter van elk element waaruit deze lachende, verbaasde of grijnzende gezichten bestaan, is herkenbaar maar raadselachtig in de ogen van bezoekers.

  • Natacha Brion

    Natacha Brion (1969, Brussel). Streef tegelijkertijd een wetenschappelijke en artistieke carrière na. Zijn praktijk is gebaseerd op het creëren van sculpturen/installaties die ernaar streven het onzichtbare zichtbaar te maken door te spelen met de fysieke/evocatieve eigenschappen van materie, door schalen/perspectieven te wijzigen en door de krachtlijnen van natuurlijke/architectonische structuren te benadrukken.

 

  • Najib Rissaoui (aka SAWY)

    Najib Rissaoui alias Sawy werd in 1988 geboren in Charleroi. Hij oefent op verschillende gebieden, zoals schilderen, graffiti, beeldhouwkunst of 3D-doeken. In 2014 exposeerde hij permanent in de Filleul Galerie in Charleroi. De kansen stapelden zich toen op: tentoonstelling voor Alfredo Longo in de galerij “Heart 2 Galery”, deelname aan de 2016-editie van Art Truc Troc, Art Up Lille en de Affordable Art Far in Brussels.

  • Hervé Penhoat

    Hervé Penhoat, schilder zonder penselen, neemt deel aan een relatie met de werkelijkheid waarvan de tijdelijkheid, de natuur en de verbeelding de kern vormen van zijn werk. Deze beeldend kunstenaar en doctor in de kunst en kunstwetenschappen neemt ons mee op een reis door de tijd terwijl hij een blik werpt op de huidige samenleving met de terughoudendheid en maatstaf die de relatie met de wereld vastlegt.

 

  • Benedicte Pirenne

    Van beroep grafisch ontwerper, Bénédicte Pirenne trad toe tot de Academie voor Schone Kunsten in Aarlen in de afdeling schilderen en vervolgens in de tekenafdeling. Ze traceert, wist, legt op elkaar, krast, … traceert, ordent de wanorde om een ​​andere realiteit te creëren, een ander schrijven, een vrolijke, kleurrijke en vrije chaos. Een verstoppertje met ondersteuning op zoek naar beweging, energie, balans en licht.

  • Martin Coiffier

    De schilderijen van Martin Coiffier halen zowel uit de wereld van de cinema waarin hij altijd is ondergedompeld als uit het romantische en impressionistische picturale erfgoed. De bossen die hij afbeeldt, zijn een weerspiegeling van de realiteit die hij vastlegde door middel van fotografie, maar bieden ook een toegangspoort tot een denkbeeldig universum dat is opgebouwd door de verschillende niveaus van manipulatie die hij erin heeft gebracht.

 

  • Merad Surviladze

    Merab, geboren in Georgië, studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Tbilisi. Hij creëert een originele versie van de abstracte schilderkunst die conceptueel gebaseerd is op de schaduwmetafoor. De kunstenaar stelt vragen over de eigenheid van schaduwen en hun mogelijke betekenissen. In 2019 werd Merab uitgenodigd om deel te nemen aan de tentoonstelling “PERSONAL STRUCTURE” op de Biënnale van Venetië.

  • Claire Picard

    Claire Picard Ongeveer 35 jaar na mijn studie schilderen aan de ENSBA in Parijs, ben ik begonnen met beeldhouwen. Mijn onderzoek is geëvolueerd van het picturale gebaar naar het creëren van volumes. Ik hou ervan om licht te vangen, te spelen met vormen in hun ruimte, te werken, te recyclen, te vervormen, te vervormen, te ontbinden, te herstructureren, te bouwen, uit te werken… De meest uiteenlopende materialen. Gaandeweg worden de textielvezels essentieel. www.clairepicard.info

 

  • Liesbeth Willaert

    Liesbeth Willaert is een Belgische hedendaagse kunstenares die bekend staat om haar gewaagde, kleurrijke en geometrische “zonnige” acrylschilderijen. Zijn werken onthullen, inspireren en verbinden deze “joie de vivre” met elk publiek. Zijn unieke stijl is te danken aan de specifieke spanning of “dans” zoals hij het noemt, tussen organische en geometrische vormen. Ze heeft geëxposeerd in New York, Parijs, Londen, Monaco, Barcelona, ​​​​Madrid en België. https://www.liesbethwillaert.com @liesbethwillaert_paintings

  • Stefan Radu

    Radu Stefan is een kunstenaar die verschillende uitdrukkingsmethoden gebruikt: fotografie, schilderen, land art, papier… Zijn werk zweeft tussen hemel en aarde, tussen licht en schaduw. Zijn onderzoek richt zich op de mens, de man in de stad, in de natuur en op een groter niveau: de man in het universum. Maar Radu Stefan is vooral bekend om zijn hemelsblauwe hoed en CUT OUT 3D & Light boxes werkt. Dozen met achtergrondverlichting, uit papier gesneden, een nauwgezet en delicaat werk dat hem tweemaal de PUBLIEKE PRIJS voor zijn werk opleverde: 2018 en 2020. www.radustefanpoleac.com

 

  • Katia Cardon

    Mijn sculpturen spreken over de mens en over mens-zijn. Mensen in een wereld zonder codes, zonder conventies, zonder normen, zonder beperkingen. Ze symboliseren mensen die vreugde, verwondering of gewoon een moment in de tijd delen. Hun vormen zijn vrije en organische versies van mensen. Ik probeer een balans te vinden tussen de essentiële vormen, door sommige maar niet te veel uit te wissen, door een interne strijd te voeren om de energie, de vitaliteit en de aanvankelijke spontaniteit te behouden en door hun non-conformiteit te accepteren.

  • Caroline Purgal

    Caroline Purgal studeerde in 2015 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Brussel-Ecole Supérieure des Arts. Het is onmogelijk om zijn fascinatie voor een kunst met erotische connotaties niet te onderstrepen. Niets aan haar is “politiek correct”, de gekozen thema’s zijn het nemen van risico’s, haar manier om conventies en DOXA in twijfel te trekken. Voor haar, het werk en het leven, weven nauwe banden, onderhouden veronderstelde medeplichtigen.

 

  • Lili Desrues

    Afgestudeerd in Textielontwerp in Parijs, vervolgde ik mijn opleiding aan ENSAV La Cambre in Brussel. In 2014 ben ik gaan borduren. Sindsdien heb ik besloten me te specialiseren in haute couture en kralenborduurwerk met Lunéville-haakwerk, in goudborduurwerk en in reliëf genaamd “Stumpwork” aan de Royal School of Needlework (Londen). Door al deze traditionele knowhow, hun rijkdom en hun technische complexiteit te ontdekken, wilde ik ze in mijn universum benutten met meer hedendaagse referenties. Technisch en creatief combineren door middel van geborduurde objecten, accessoires en oppervlakken

  • Michel Cerfont

    Michel Cerfont is afgestudeerd aan het Institut St Luc en ESA le 75 in Brussel. In zijn werk staat het architecturale beeld, een evocatie van een gestructureerde werkelijkheid, naast het imaginaire. Dualiteit tussen architecturale geometrie en lyriek van minerale fragmenten. Als een goudsmid nodigt hij ons uit om een ​​waarneming binnen te gaan die dicht bij meditatie ligt. Het is het begin van een reis naar de mens en zijn innerlijke landen.

 

  • Eleni Ikonomidou

    Eleni Ikonomidou werd geboren in Istanbul en groeide op in Athene. Ze studeerde af in literatuur in Nederland en in schilderen en graveren aan de Academie van Watermaal-Bosvoorde. Ze heeft deelgenomen aan vele tentoonstellingen. In zijn kunst is de lijn alomtegenwoordig. Door niet-beschrijvende organische vormen te creëren, is zij de rode draad die de blik leidt naar de wortels van het geheugen en van het zelf.

  • Benoît Lallemand

    Benoît Lallemand is binnenhuisarchitect, was Professor of Design aan ESA St. Luc Brussel. Het uitlokken van een ontmoeting tussen tegengestelde realiteiten verlegt de grenzen van zijn ruimtelijke verhalen. Het doorvragen, het opschudden van de zekerheden van fatsoen en de balans van politieke correctheid prikkelt zijn nieuwsgierigheid. Speelse afleidingen voor wakende dromen, wantrouwen wekken over te veel reden…

 

  • Patrick Zélis

    Geboren in 1983 in Brussel, vond ik in fotografie een uitstekende manier om uit te drukken wat ik voel. Mijn foto’s richten zich vooral op de stedelijke omgeving. Ik ben geïnteresseerd in lijnen, vormen en kleuren en zoek het spel van licht en schaduw. Mijn belangrijkste doel is om een ​​nieuwe kijk op gewone dingen te bieden door schone en grafische afbeeldingen te maken.

  • Nuria Della Rosa

    Nuria is een kunstenaar met een diploma beeldende kunst die in Brussel woont. Haar werk benadrukt het verband tussen intimiteit en anders-zijn. Door zijn landschappen en zijn personages ontstaan ​​universele thema’s. Zijn creatie onthult een dromerige wereld waarin geleidelijk psychologische, grafische en picturale verbanden ontstaan.

 

  • Virginie Aerts

    Insectenstudies: Gemaakt op de grens van het echte en het imaginaire om nieuwsgierigheid op te wekken en de wens om deze exemplaren te beschermen. Gemaakt van gerecycled papier, gesneden, genaaid, gelijmd en gevormd. Het verleden van papier wordt getemd om het duurzaam te maken. Het papier weerspiegelt goed de delicatesse van het verstrijken van de tijd.

  • Araceli Zampieri

    Oorspronkelijk uit Bolivia, vond ik in België mijn weg, die van de kunst. Vanaf 2006 volgde ik teken- en schilderlessen aan de Academie voor Tekenen en Kunsten in Molenbeek; daarna aan de Beeldende Kunsten Academie in Anderlecht. Sindsdien associeer ik graag met een zeer verwaterd beeldmateriaal de schoonheid van de natuur, de menselijke gevoeligheid en muziek op doorgaans grootformaat doeken die mijn hele lichaam aanspreken. Deze thema’s stel ik voor om een ​​dialoog te creëren tussen het figuratieve en het abstracte.

 

  • Stéphane Dillies

    Ik ben schilder. Ik hou van foto’s en ik verzamel ze. Ik vraag me ook graag af wat ik zie. Prullenbakken kunnen interessant worden, of oude strips kunnen weer tot leven komen dankzij mijn hercomposities. Andere televisie- of internetbeelden spreken mij aan: ik schilder ze om getuige te zijn van mijn tijd. Wat voor mij belangrijk is en mij bevalt, ik schilder het, ik “scroll” door het leven.

  • Petsch Wolfgang

    Wolfgang Petsch, veelzijdig kunstenaar, mixed media 1983-1988, Master in grafische vormgeving & communicatie, La Cambre, Brussel 1995-1997, Master in business en innovatie, Polytech-faculteit, Bergen. Artistieke benadering die neigt naar een universele taal en zich probeert te bevrijden van conventies en esthetische beperkingen. De Andy Warhol Foundation is zich volledig bewust van mijn gedurfde artistieke creaties als een groot voorstander van vrijheid van meningsuiting.

 

  • Bérengère Bordet

    Bérengère Bordet is al 20 jaar freelance grafisch ontwerper en docent computergraphics. Zijn professionele carrière doorkruist corporate communicatiebureaus, stripboekuitgeverij en tijdschriftpers. Haar huidige werk bestaat uit het vermengen van oude gravures van lichamen en figuren met typografie en bloemmotieven. Ze verwondert zich over de verloren schakel tussen mens en natuur.

  • Pierre Moreau

    Pierre Moreau komt uit de mode en reclame, maar hier is hij bevrijd van alle beperkingen, hij hoeft alleen zijn blik en zijn gevoeligheid te dienen, vertrouwend op zijn buitengewone ervaring in de productie van beelden. Nooit leek het onderscheid tussen schilderkunst en fotografie ons zo vaag voor deze beelden die zo vakkundig gecomponeerd zijn, met prachtige kleuren, met zo bestudeerde nuances, die de collectieve droom met uitzicht op zee nabootsen.

 

  • Nicolas d’Oultremont

    Nicolas d’Oultremont is een Belgische kunstenaar. Afgestudeerd aan het Institut des Arts de Diffusion, gepassioneerd door lichaam en beweging. Hij combineert theater en beeldhouwkunst en zoekt een relatie tussen het werk en de toeschouwer. De kunstenaar biedt ons een observatie van de mens in zijn dagelijks leven.
    Elk van zijn creaties drukt een intentie uit in de beweging en suggereert een emotie in de interpretatie ervan.

  • Déborah Toussaint

    Het materiaal fascineert haar… metaal, glas, aarde, porseleinpapier… het laat toe om terug te keren naar jezelf, naar het essentiële. Het is een sterke en opwindende ervaring, maar ze geeft toe een bijzondere genegenheid voor metal te hebben. Origami is een van zijn inspiratiebronnen. Hij is geïnteresseerd in de vorm en dynamiek die het genereert.

 

  • Robert Quint

    Robert Quint geboren in 1973 in Stuttgart. Hij studeerde schilderkunst van 1993 tot 98 aan ENSLAV La Cambre, Brussel. In 1996 behaalde hij een beurs aan MICA, Maryland Institute College of Art in Baltimore in de Verenigde Staten. In 2010-11 deelgenomen aan de residentie in het Künstlerhaus Bethanien in Berlijn. Robert Quint exposeert zowel in binnen- als buitenland. Robert Quint creëert een mix van poëzie, humor en kritische reflectie.

  • Amandine Gilles

    Ik ben 35 jaar oud, afgestudeerd in Kunstgeschiedenis, ik ben schilder, auteur en trainer. Mijn studio is gevestigd in Brussel, waar ik abstracte doeken van groot formaat in olieverf schilder. Mijn creatieve proces is geïnspireerd op de leer van het Bauhaus, met als doel een verband te leggen tussen kleur, licht en emoties door een beroep te doen op ieders waarnemings- en verbeeldingsvermogen.

 

  • Laurence Gonry

    Grafische kunsten in Saint-Luc Luik, Gravure in La Cambre. De Spacepafpaf is een ruimtepistool, een kleurrijke “pafpaf”, zoals in de illustraties van speelgoed afgeleid van anticipatiefilms uit de jaren 50. Ik werk met graveren maar ook met textiel, vooral haakwerk. Mijn favoriete onderwerpen: alledaagse voorwerpen die krimpen of groeien in een wereld van wonderen, dieren en onwaarschijnlijke wezens, charmes met een mooi oog, poppen die helemaal niet duidelijk zijn,… Voor Truc-Troc presenteer ik u een drieluik van “Koekoeksklok”, dit zijn vrije interpretaties van vintage koekoeksklokken uit het Zwarte Woud. Elke koekoeksklok is een klein huis, een klein chalet dat je een verhaal vertelt, … Die? De mijne? De jouwe? Die van onze jeugd?

  • Luc Medard

    Luc Medard Récup’art is al meer dan vijfentwintig jaar assembleur en beeldhouwer. Zonder echt te weten waar hij heen gaat, is creatie voor hem een ​​manier van uitdrukken, het duwt hem naar een andere wording van het object, een “herziening” van de kindertijd, een aanpassingsvermogen aan het vreemde dat grenst aan het nooit geziene. , het gewone, bekend alledaags object wordt uniek en sympathiek.

 

  • Kathleen Steegmans

    Kathleen Steegmans woont en werkt in Antwerpen, België. Ze studeerde af met een MFA in 1998, maar dacht niet dat ze had wat nodig was om een ​​werkende kunstenaar te worden. In de jaren die volgden volgde Kathleen een opleiding tot grafisch ontwerper en startte ze een creatief bureau. In 2018 keerde ze terug naar artistieke creatie. Kathleens werk heeft een sterke band met vrouwelijkheid, gratie, sensualiteit, overvloed, manifestatie, vreugde.

  • Nadège Denoz

    In haar stillevens probeert Nadèje delicatesse en poëzie naar voren te brengen die verder gaan dan de schijnbare loomheid van haar vaste en kortstondige bloemencomposities. Zijn favoriete onderwerpen: alles of bijna, de stilte, de beweging, de natuur, de stad. Voor degenen die weten hoe ze moeten nadenken, is alles mooi. Nadège woont en werkt in Brussel waar ze kunst en reclame studeerde.

 

  • Maya Cox

    De frisheid van zijn creaties, gebaseerd op populaire beelden, voorbij technische grenzen, dompelt ons onder in een dromerige, tropische sfeer, die gemeenschappelijke herinneringen sublimeert. Vrouw van de toekomst, spelend met het verleden, bestudeert ze alle mogelijke benaderingen vanuit haar “Graphic Studio”, Le Baiser de la Crevette, epicentrum van een werk dat bezoekers verrast met zijn esthetiek en vooral zijn eeuwige durf.

  • Elizabeth Bronitz

    Schilder, graveur. Lid van het Kasba-atelier, professor van het graveeratelier van de Académie des B-A de W-Boitsfort. Talrijke tentoonstellingen, winnaar van de Carcan Gravure 2022-prijs. Hij nam deel aan Truc troc in 2007/8 met neopopschilderijen. Hij beoefent litho en metaal, zijn medium is hout (xylografie) in kleur, in groot formaat, fluo/zwarte kleur, hij mengt vlakke vlakken en figuratieve tekening/stroken.

 

  • France Paquay

    Frankrijk Paquay – Fotografie – Luik. Geïnteresseerd in relaties en de menselijke natuur. Heeft een bijzondere interesse in sociale verslaggeving en portretten, waarbij hij de menselijke natuur en straatmensen in zijn werk nauw verbindt. Ze probeert de werkelijkheid niet te verfraaien, maar haar met spot te herstellen. Ze bevraagt ​​het dagelijkse leven, de banaliteit, “kleine mensen” … in intieme relaties.

  • Lauranne Van Naemen

    Het werk van Lauranne van Naemen drukt deze taal uit zonder grenzen, zonder vertaling, zonder grammatica, dat is Art. Tijd en ruimte versmelten in de adem van het tekeninstrument en het lied van het geborstelde papier. Stroom in tegenstelling tot de stroomversnellingen van vandaag, Lauranne luistert, overweegt, decanteert de schoonheid van de wereld die haar hand, gevoelig en sterk, overbrengt. Zijn hand die het instrument van de schepping vasthoudt. Deze hand reikt naar ons.

 

  • Paul Kenens

    Paul Kenens schildert laag op laag fotorealistische olieverf. Voornamelijk personages, vrouwen, kinderen en zichzelf. Een vleugje surrealisme is soms voelbaar. Het gepresenteerde schilderij is zijn gapende versie van het doek dat koning Henri IV van zijn ex zou krijgen als wraak voor zijn huwelijk met Gabrielle d’Estrées. Helaas is ze een week voor de bruiloft overleden…

  • Michel De Bray

    Michel de Bray probeert de rondingen van het vrouwelijk lichaam te sublimeren door middel van een poëtische verkenning door ze soms abstract, soms landschappelijk voor te stellen. Hij laat zijn gevoeligheid uiten in een donkere, sobere, elegante, mysterieuze vorm, getint met zwart en grijs, verfraaid met texturen die zowel wazig als zijdeachtig zijn. Een langzame reis naar de oppervlakkige diepten van de zachtheid van de opperhuid…

 

  • Sylvain Delbecque

    Het werk van Sylvain Delbecque onderzoekt de fenomenen van percepties, natuurlijke fenomenen. Ons vragen stellen over onze gevoelige relatie tot materie, tot ons waarnemingsvermogen, tot de beweging van ons lichaam en de ruimte om ons heen. Onzichtbare verbanden weven tussen de verschillende elementen die hij kon observeren en verzamelen. En waar het zijn bronnen vandaan haalt, zoals de wetenschappen.

  • Céline Bataille

    Over anatomie. Céline Bataille. Zeefdruk. 2020 – 2022. In deze serie gebruikt Céline Bataille zeefdruk om de intimiteit en veelheid van het menselijk lichaam te onthullen. Het onthult een opeenstapeling van organen, van anatomische tekeningen, die onze emoties vertegenwoordigen, een geheel dat ons leven vormt. Het is ook om te onthullen wat we allemaal in ons hebben, wat ons maakt tot wie we zijn, mensen.

 

  • Jean-Philippe Braam

    Als de artistieke expressie van Jean-Philippe BRAAM (1957) vandaag de dag aan de borstel voorbijgaat, was het jarenlang zijn bevoorrecht instrument in de uitoefening van zijn beroep van restaurator van schilderijen. Een tijdlang verleid door de formele ascese van de concrete kunst, nam hij het idee aan dat zijn creatie uiteindelijk niet de vormen van de natuur, hoe weinig figuratief ook, zou kunnen verwerpen. MVL 2020

  • Solange Appelmans

    Gepassioneerd door textielmogelijkheden heeft Solange een persoonlijke techniek bedacht en gecreëerd waarmee ze onder andere schalen heeft gemaakt.

 

  • Dario Pilato

    www.instagram.com/pilato.gallery Jeugd en nostalgie. Ze hadden allemaal een Kinder in hun handen, schudden het ei, wachtten op de verrassing. De personages zijn aan elkaar gehecht en zoeken een plek voor zichzelf. Ze lijken allemaal op elkaar maar vechten voor hun uniciteit, waardoor ze een afspiegeling zijn van onze samenleving.

  • Simon Malotaux

    Simon Malotaux is een beeldend kunstenaar die in Brussel werkt. Hij herstelt zonder overbodigheid de vormen die hij waarneemt. Door een rigoureuze kleurkeuze brengt hij zachtheid in deze utopische landschappen. Hij beeldhouwt de lijsten die zijn schilderij weerspiegelen. In deze zoektocht naar eenvoud biedt SM een rustige ruimte waarin de toeschouwer zich kan onderdompelen.

 

  • Tshalan Dayan

    De lichamen verstrengelen en verenigen zich, na een cirkelvormige beweging. De een lijkt de ander te beschermen. Ze vormen een cocon waarin tederheid, vrijgevigheid en liefde heersen. Door middel van deze serie presenteer ik menselijke relaties als de pijler van een rechtvaardige en inclusieve samenleving.

  • Louis Nelson

    Bij onze geboorte zijn we al onderworpen aan een verleden. Dit kan onze toekomst wel of niet beïnvloeden. In mijn geval gebruikte ik mijn heden liever om het verleden naar boven te halen, in de hoop een toekomst vorm te geven. Het zit allemaal in het “collectieve geheugen”

 

  • Martine Grynberg

    Deze serie maakt deel uit van een onderzoek naar vierkante uitsparingen, dieper en dieper dus een spel met zwart dieper en dieper. Het brengt een ongewone architectuur naar voren, anders gezien van bovenaf en vanaf de zijkant tussen tempel en bijenkorf. De oude mappen (witte of gouden pagina’s) worden pagina voor pagina gevouwen om hun volume te ontwikkelen, de kleur van de randen te onthullen en het licht te laten glinsteren. De verouderde witte pagina’s geven een textuur, dicht bij de natuur, als een baal hooi.

  • Simon Malotaux

    De Brusselse fotograaf Vincent Peal maakte naam met de electrorockband Emma Peal. Portretten maken is in de eerste plaats om dichter bij anderen te komen en levensmomenten over te brengen. Op straat zag ik tientallen gezichten, elk met ongelooflijke, stoere, mooie, grappige en soms ingewikkelde verhalen; maar in deze gezichten is er een heel universum te ontdekken en het is via de foto dat ik de mens probeer te beschrijven in al zijn gevoeligheid, zijn poëzie, zijn kwetsbaarheid, zijn drama’s, zijn absurditeiten, zijn emoties…www.vincentpeal.com

 

  • Bruno Andrea

    Mijn artistieke werk bestaat uit het creëren van geometrische vormen met behulp van wiskundige stellingen (Cardiode + Polytope) en kluwen van draden. De basis is gemaakt van hout en de spijkers zijn gelijkmatig rond de omtrek gerangschikt. Op de draden heb ik een speciale lijm aangebracht om ze na verloop van tijd langer mee te laten gaan. Deze wiskundige stellingen zijn ook te vinden in het pad dat planeten in het universum afleggen of in planten, zoals de vorm van een zonnebloem. Het geometrische ontwerp dat zich vormt, kan ook een mandala worden genoemd. Dit cijfer wordt vertegenwoordigd in verschillende culturen of religies, maar het wordt anders genoemd. Deze tekeningen zijn symbolen die de schoonheid van het universum en de microkosmos van de mens vertegenwoordigen.

  • Natalie Arsenow

    Natalie Arsenow heeft een master in plastische kunsten. De afgelopen 2 jaar nam ze deel aan tal van groepstentoonstellingen en had ze ook verschillende solotentoonstellingen, allemaal in en rond Brussel, waar ze sinds 2014 woont. Daarvoor verbleef Arsenow in Parijs, Leuven, Seoel en Los Angeles. Momenteel verfijnt de kunstenaar zijn kenmerkende stijl en onderzoekt hij verschillende ideeën en methoden.

 

  • Isabelle Mertens

    Ik ben een gediplomeerde fotograaf en decorateur in de bioscoop. Het leven observeren, de natuur door de seizoenen heen, mensen hier en elders fotograferen, hun leven verbeelden is een feest en een onuitputtelijke bron van inspiratie. Elke keer opnieuw een plezier. Poëzie voor onze ogen, overal!

  • Jérôme Jasinski

    Geïnspireerd door de vaders van optische en kinetische kunst, creëert Jérôme Jasinski (geboren in 1968) de verrassing van een raadselachtige 3D door zijn grafische en speelse werken. Na een paar jaar als reclamefotograaf te hebben gewerkt, wendde hij zich tot meubelmakerij, waar hij 4 jaar studeerde. Nadat hij een professional is geworden in het maken van meubels en designobjecten (1995), wijdt hij zijn weekenden aan het creëren van zijn eerste originele werken om gedurende tien jaar een fulltime kunstenaar te worden.

 

  • Célia Ducaju

    Mijn werk vermengt kunst en wetenschap en stelt de notie van het onzichtbare en het zichtbare in vraag. Mijn aanpak is gericht op het creëren van een werk tussen analytische blik en dromerige sfeer. S’inspirant de recherches scientifiques ainsi que de peintures et sculptures des siècles passés, mes peintures fixent leurs sujets dans des compositions suspendues dans l’espace et le temps.

  • Dominique Christoffel

    Na 25 jaar productie en audiovisuele productie begon Dominique Christoffel vanaf 2007 aan een carrière als scenarioschrijver en tegelijkertijd als schilder, met een eerste drieluik met inheemse invloeden die sindsdien plaats hebben gemaakt voor een meer figuratief schilderij, dat stript beetje bij beetje weg, om zich te concentreren op de weergave van licht, een transversaal thema van zijn werk.


  • Delphine Dupuy

    Door middel van een figuratief werk op papier, een combinatie van potloodtekening, gouache en borduurgaren…, tracht ik een reflectie te geven op het intieme en sociale lichaam van het individu. Hier stel ik groeperingen van vrouwelijke figuren voor, gevangen in de meest alledaagse houdingen. In hoeverre zitten ze gevangen in het netwerk van draden die hen verbinden?
    En hoe zit het met ons die ernaar kijken?


Show more artists